Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Картите и книгите на издателство „Клевър Бук“

Алек беше на годинка, когато му закупих първия продукт карти с превозните средства от издателство „Клевър Бук“. Почти всеки ден ние играем с различните им видове карти и комплекти. Като родители на малко дете за нас е важно картите да бъдат направени от стабилен материал, за да не могат да се мачкат или късат. В това интервю на Happy Clever Kids ще ви предложим как и с какво да разнообразите ежедневието на вашето дете.

Всеки път може да разнообразявате игрите с картите, които имате:

 • Какво е това? – Първоначално се убедете, че детето знае названията на картите. Разпилейте картите, кажете му да си затвори очите, изтеглете една карта и му задайте въпроса: „Какво виждаш?“. Препоръчително е, ако детето вече минава над 2 години да казва цяло изречение: „Това е слънце“. Може да го питате кога изгрява то – през деня или нощта, какъв цвят е, и т.н.;
 • Кои от тези…? – Изберете няколко карти от една и съща група и няколко от други групи. Подредете ги пред детето, като му зададете въпрос: „Кои от тези карти са превозни средства?“ или „Кои от тези карти служат за храна?“, „Кои от тези използваме за игра навън?“;
 • Открий буквата – Това е игра за деца, които познават буквите вече или ги учат в момента. Обръщате картите от страната на буквите, разбърквате ги заедно и детето със затворени или отворени очи тегли една карта. „Кажи ми животно, предмет с тази буква“. При трудност от страна на детето започнете да описвате едно такова животно или предмет. „Животното, чието име започва с буквата „Р“ има щипки, виждаме го предимно в морето, сети ли се?“;
 • Картинки с история – Използвайте картинките за съставяне на изречения и дори кратки разказчета с помощта на няколко изречения. „Супата ядем с лъжица. Мама я сипва в купичка.“
Картите и книгите

Подготвила съм ви и едно специално интервю с издателство „Клевър бук“, които споделят какво ново предстои да пуснат като продукти и кои са били най-продаваните неща за изминалата година.

Алек е доволен от себе си
Алек е доволен от себе си

Николета: Коя е най-купуваната детска книга за 2021 г.?

Изд. „Клевър бук“: Нашата най-продавана книга за 2021 г. е един от най-новите ни продукти всъщност – „Всичко за приятелството“. Книгата е изключително интересна както за малките, така и за по-големите деца, че дори и възрастните. Покрива много теми, свързани с приятелството като например:

 • Какво са приятелите и защо имаме нужда от тях;
 • Кой приятел е добър и кои действия биха наранили нашите приятели;
 • Как да се сприятеляваме и как работят приятелските групи;
 • Защо приятелите се карат;
 • Как да бъдем честни, как да поправяме нещата, как се променяме, докато растем.

Книгата е написана на близък до децата език, илюстрации с чувство за хумор, достъпни ситуации. Съставена е така, че предизвиква разговори, дискусии, споделяне. Децата обичат да се връщат към нея отново и отново.

Другата книга от поредицата е също доста харесвана и търсена и е отново на много важна тема – „Всичко за чувствата“.

Николета: Кой продукт търсят родителите най-много за деца от 1 до 3 години и от 4 до 7 години?

Изд. „Клевър бук“: Както за малките така и за по-големите деца фаворитите са картите:

 • За най-малките, 1, 2, 3-годишните, най-често това, което родителите търсят, са пъзел картите ни. Те са разделени по теми – цветове, форми, превозни средства, плодове, зеленчуци, животни и т.н.
  Безспорният фаворит обаче е „Аз броя“ – Благодарение на комплекта детето може да нареди 10 пъзела, като се ориентира по цвета на рамките, а може и да сортира картите по различни признаци: да събере всички предмети, всички ръце, както и числата от 1 до 10. Комплектът съдържа 15 карти от специален дебел картон;
 • Най-търсени продукти за дечица между 4 и 7 години са определено активните ни карти с маркер. С тях децата могат да придобият знания за буквите, числата, професиите и други. Развиват логиката, въображението и концентрацията. Тук победителят е „Играя и уча в детската градина“. Благодарение на този комплект детето ще се адаптира по-лесно към новото си ежедневие. Игрите вътре са много интересни, децата лесно се припознават в тях, а родителите могат да обсъждат различни ситуации с тях. В „Играя и уча в детската градина“ има над 100 игри и изтриваем маркер. Освен че запознава с ежедневието и обстановката в детската градина, детето упражнява логиката и моториката си.
Изд. „Клевър бук“
Изд. „Клевър бук“

Николета: Какви нови продукти сте предвидили за 2022 г.?

Изд. „Клевър бук“: Първите ни нови продукти всъщност са вече в книжарниците и са свързани с емоционалната и социалната интелигентност – „Мис Моли и училището по добри маниери“ и „Мис Моли и училището по доброта“. Те са предназначени за деца от 4 до 8 години и отново засягат важни теми – защо трябва да сме добри с другите, със себе си и с природата:

 • На подобна тема е и нашето Табло с емоциите, което очакваме през февруари;
 • През април очакваме две нови големи книги с капачета – „Обичам кучетата“ и „Обичам животните“ – с много интересна информация за малките любители на животните;
 • Планираме и нова поредица от карти и книги, с които децата ще могат да играят у дома, на път, във ваканция.

Имаме и още много нови идеи, които се надяваме да реализираме. Всичките ни НОВИ продукти може да разгледате ТУК.

Николета: По-интересно ли е обучението на децата под формата на карти според Вас и защо?

Изд. „Клевър бук“: Децата днес търсят нещо по-кратко, по-интересно, по-ясно и с чувство за хумор. Информацията вече трябва да е доста синтезирана и впечатляваща, за да ѝ обърнат внимание.

Четенето на текст развива въображението, но по-малките деца много бързо и инстинктивно учат чрез движение, чрез участие в самата история. Разбира се, най-лесно се учи чрез игра. Трябва да ти е интересно и приятно. Активните ни карти провокират децата да развиват логиката, концентрацията, въображението и съобразителността си, докато рисуват, търсят разлики, откриват скрити предмети и решават задачи.

Leave a comment

Запишете се за безплатен бюлетин

Ако нашият сайт ви харесва, тук можете да се абонирате за новини и интересна информация.


Благодарим ви! Николета и Никола

X