Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Всяка жена се вълнува от своята бременност без значение кое поред бебе очаква, като преминава през различни емоции и вълнения. С втората бременност повечето жени знаят за нея още преди да си направят теста. Знам, че сега през очите ви преминава именно този момент от живота ви.

Ще ви разкажа историите на няколко майки и как те съобщават на партньорите си за тяхното второ дете. Трогателни, комични, но всичките различни, пълни с желанието да зарадват човека до себе си.

Ани Жекова: Да станеш родител за втори път е дори още по-вълнуващо от първия. Вече знаеш за повечето трепетни моменти, които те очакват и нямаш търпение да ги изживееш. Не говоря за сутрешното гадене, подутите крака и болките в кръста, а за онези прекрасни мигове на щастие, които пращат всичките ти хормони на горната граница – като това за първи път да чуеш как още едно сърце бие в теб, да видиш малката точица на екрана, да съобщиш на по-голямото си дете, че ще става батко/кака и още и още. За разлика от първия път, когато твърдях, че няма начин да съм бременна, втория път бях напълно убедена и без тестове, че съм бременна. Просто го усетих. Понеже обичаме изненадите, този път ми се искаше да го съобщя на таткото поне по малко по-интересен начин. Нямаше как дълго време да пазя нещо подобно в тайна. Огледах се за наличните средства вкъщи и направих тази кутийка със скрито послание в нея.

Кутия изненада – второ бебе е на път
Кутия изненада – второ бебе е на път

Издебнах спокоен момент, в който да сме само двамата и му поднесох „подаръка“. Първоначална реакция – ступор, защото не беше сигурен правилно ли е прочел. Последваха въпросителни погледи от типа „Ама, сега, ти ли, какво, бебе ли ще чакаме?“ И след това дойдоха сълзите от щастие.

Изпитвам голямо уважение към мъжете, които плачат. Точно тази им черта ги прави истински силни за мен. А сълзите от радост са признак на толкова чиста и силна емоция, каквато новината за едно ново бебче в семейството може да предизвика!

(Разликата между двете ми деца е малко над 4 г.)

Петя Милчева, майка на близнаци: Бяхме точно пред детската градина на по-големият ни син, когато това се случи. Преди това бях на преглед – той знаеше и ме чакаше да му разкажа какво е станало. Когато спрях колата си до неговата, той се усмихна и дойде при мен. Застанали един срещу друг, аз цялата роня крокодилски сълзи, а той се притесни и си помисли, че новините са лоши. След като съобщих новината, че съм бременна с близнаци, той отговори, че ще имаме това, за което много семейства мечтаят – дом изпълнен с детски смях и страшно много любов. Аз плача от това, че мислих, че моето 48 кг. тяло няма да може да износи тия създания, а той не спираше да ми повтаря, че не само ще ги изнася, а ще стана тяхна майка. Той беше по-сигурен от мен. И така затуптяха три сърца във едно.

Ще ставам кака
Ще ставам кака

Пламена Шенкова: Една сутрин се събудих и първата ми мисъл, която ми мина през главата беше да си направя тест за бременност. Имах един стар тест, прибран вкъщи. Излезе положителен. Грабнах дъщеря си и отидохме до най-близкия магазин, от които купих още 4 теста. Те отчетоха същото – две черти. Чудих се как да съобщя на мъжа си новината и тогава ми хрумна идеята с дъщеря ми да му направим рисунка с подръчни материали. След няколко часа той се прибра и аз подсетих дъщеря ми да му подари рисунката. И … за моя огромна изненада се оказа, че той е усещал, че нещо се случва и разбира се много се изненада от новината.

(Разликата между двете ми деца е 2 г. и 8м.)

В.К.: Второто ми дете беше желано и очаквано, точно затова бях нетърпелива да съобщя на съпруга ми. С малкия ми син бяхме вкъщи през ноември и изпратихме снимка на положителния тест на баща му, който беше на работа по това време. А бабите и дядовците разбраха след месец, когато за празниците облякохме на баткото тениска с надпис: „Ще ставам батко“.

(Разликата между двете ми деца е 3 г. и 5 м.)

Р.М.: От два месеца не ми идваше цикъла, но за мен е нормално и не му обърнах особено внимание. Докато един ден не отидох на работа и застанах през машината за сладко и пред лицето ми Морени, с първия ми син само това ядях. И сега отново ми се доядоха. Звъня на мъжа ми и му казвам ядът ми се морени, а той най-спокойно ми казва: „Еми купи си.“ Развиках се: „Купи ми тест за бременност, ядът ми се Морени.“ Познайте, положителен тест, две черти, аз бременна в третия месец. Цяла вечер не спря да ми повтаря, че ще е момче, русо и със сини очи. И това се случи.

(Разликата между двете ми деца е 3 г. и половина)

Leave a comment

Запишете се за безплатен бюлетин

Ако нашият сайт ви харесва, тук можете да се абонирате за новини и интересна информация.


Благодарим ви! Николета и Никола

X