Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Дете, което чете, ще бъде възрастен, който мисли.“

Неизвестен автор

Създадохме поредицата „Прочети ми приказка“, провокирани от голямата ни любов да четем приказки на Алек от бебе. Ще ви представяме по една негова любима книжка или приказка през различните му етапи на развитие, прочетена от различни актьори.

„Прочети ми приказка“ с Ралица Константинова – актриса

Скоро попаднахме на едно изследване направено в САЩ, в които основен акцент беше дали четенето или гледането учи детето по-добре и по-качествено. Отговорът не беше изненада за нас и в края на видеото се потвърди теорията, че децата възприемат най-добре и най-бързо, когато при тях има човек, а не включен телевизор или телефон. Това се потвърждава, дори ако на детето говори възрастен на непознат език. Бебетата до 6-8 месечна възраст „складират“ звуци в съзнанието си и не делят езиците, а между 8-10 месечна възраст започват да разграничават кое на кой език се говори. Китайското дете тогава започва да усвоява родния си език, както и другите деца – съответно техните – български, немски, английски и т.н.

Започваме рубриката „Прочети ми приказка“ с Ралица Константинова – актриса. Лично от Австрия, снимано в детския отдел на библиотека, тя записа първия клип с книгата „Бухалче“, от поредицата „Горски животни“. (за деца на 2 години)

Благодарим ти, Рали!

Leave a comment

Запишете се за безплатен бюлетин

Ако нашият сайт ви харесва, тук можете да се абонирате за новини и интересна информация.


Благодарим ви! Николета и Никола

X