Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Алек е на 2 години и половина и тази година написа първото си писмо до Дядо Коледа с моя помощ. Децата на тази възраст имат достатъчен набор от думи и изрази, с които можем да напишем техните желания.

Разбира се, преди това е необходимо да ги запознаем с празника и да им разкажем кой е Дядо Коледа. Малчуганите усещат, когато дойде месец декември, защото на повечето хора им се приповдига настроението, започват да купуват коледна украса, подаръци, да се уговарят с роднини и приятели.

Запознаването с Коледа може да стане по различни начини:

  • Чрез закупуване на тематична детска книга – към момента пазара предлага достатъчно голям избор и лесно могат да се намерят най-разнообразни книги – с меки или с твърди страници за по-малките;
  • Чрез разглеждане на снимки от празника – за децата това е много интересно занимание, защото виждат себе си като бебе, разпознават роднините си;

След като запознаете детето може да прекарате известно време с него и да напишете писмото. Вземете просто един бял лист, питайте детето къде иска да седнете заедно и да напишете коледните му желания. Не забравяйте да му обясните отново, че Дядо Коледа живее в далечната страна Лапландия, където сръчни джуджета майсторят подаръците за всички деца по света. Той пристига с голяма шейна, теглена от девет елена и оставя подаръците под елхата.

Примерно писмо:

Скъпи Дядо Коледа, 

Аз бях много послушно дете тази година! Обещавам и догодина да бъда! 

Ще бъде щастлив/ва ако ми донесеш подарък/ци!

Искам да получа ….. (тук може да изброите желанията на детето и да оставите фантазията му да работи)Ще те очаквам с нетърпение!

Не забравяйте отдолу да напишете имената на детето, града и датата. 

            Алек – 2 г.

            Гр. Русе, 2021 г.

Когато е готово писмото го поставете заедно в плик, които запечатайте, а пликът може да украсите със забавни коледни стикери или картинки. На следващия ден вървете до близката поща, влезте заедно, купете марка и пуснете писмото. В това занимание на може да се включи и бащата или роднина на детето. Превърнете го в обичай и всяка година изпращайте писма.

Ето и примерен вариант на писмото, който може да ползвате:

Примерен вариант на писмо до дядо Коледа
Примерен вариант на писмо до дядо Коледа

Leave a comment

Запишете се за безплатен бюлетин

Ако нашият сайт ви харесва, тук можете да се абонирате за новини и интересна информация.


Благодарим ви! Николета и Никола

X