Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

КиндиРу е мястото, където забравяш за един час за всички задължения на майка. Играеш и се забавляваш от сърце, но и учиш заедно с твоето дете. В тази програма е скрита магията да повярваш, че няма невъзможни неща за децата. По подробна информация за програма КиндиРу, може да намерите тук: www.kindyroo.bg.

Моята история е, че Алек беше в началото неспокойно и нервно бебе. Обикновено училищата за родители и книгите не те подготвят за този първи сблъсък с действителността. В един момент буквално се бях отчаяла от непрестанния рев и недоволство на детето, тогава в точния момент се появи една приятелка, която ми разказа за магията КиндиРу и ползите от програмата. Реших да опитам и спечелих!

Алек на КиндиРу

Първоначално най-важното беше спокойствието на детето за един час, а после започнах да прилагам всичко научено в домашни условия. Почувствах себе си най-накрая в силната позиция, знаех какво, как и защо го правя. Разбрах, че да имаш дете не е страшно. Понякога ти трябва просто леко побутване от специалист в дадена област. Един прекрасен кинезитерапевт и педагог Диана Минкова в продължение на един час не спира да  окуражава родителите, да им помага, а сгушени в нея всички бебета спират да плачат. Масаж, разговори с бебето, танци и упражненията под формата на игра – успокояват, развеселяват и обогатяват детето. Вече посещаваме две години програмата и споделям само ползи от нея.

Позволих си да разговарям и разпитам няколко майки от различни групи и на всички мнението е едно: КиндиРу е магия. Не бях изненадана, когато им зададох въпросите си и получих следните техни отговори:

 От къде научи за КиндиРу?Защо посещаваш академията?Какво дава КиндиРу на детето ти?
Мария КръстеваПървата ми среща беше по време на бременността ми, когато гледах едно тяхно участие в програмата на БНТ. Заинтересувах се дали в Русе има такъв център и с радост разбрах, че от няколко години съществува. Моя съученичка посещаваше училището с детето си от самото начало и ми сподели, че е много доволна от методите на обучение чрез игра.
 
Малко преди да взема решението да се запишем изгледах няколко предавания за обучителния процес, прочетох не малко добри отзиви и знаех, че е време да влезем в голямото семейство на КиндиРУ. Дотогава ползвах различни приложения на телефона си, които ме ориентираха какво трябва да може детето за възрастта, на която е и какви упражнение и игри можем да правим. Но КиндиРу определено разшири мирогледа ми.
Още след първите няколко пъти видях желанието на детето да посещава академията. За съжаление тогава се случи първият локдаун и уроците ни минаваха онлайн, но дори тогава музиката и игрите привличаха вниманието ѝ. Това, което много ме учуди и зарадва беше, че след дългата пауза, отивайки на място в центъра, тя си спомняше всичко – песничките, уредите, игрите и Тик-ток. Оттогава ходи с огромно желание. Всичко научено там остава трайно запомнено и усвоено по начина, по който само един специалист може да предаде на малките деца.
Надин РасимоваНаучих от сестра ми, която вече беше водила племенника ми там и ми изглеждаше като интересна възможност.Убеждавам се с всеки път колко добре влияят упражненията и уроците на развитието на сина ми. Той бързо и леко минава етапите през пълзене, лазене, а вече и ходене. Харесва ми, че е добра среда за социални контакти, както за него, така и за мен. Научаваме и двамата всеки път по нещо ново. Освен всичко това, вярвам, че е чудесна подготовка за предучилищна и училищна възраст.Дава му знания, умения, социални контакти, а и още начини за близост и доверие между дете и родител!
Препоръчвам го на всеки!

Ивелина Ангелова

 

За Киндиру научих още преди години от снимки във Фейсбук на малки сладури с грамоти  и абсолвентски шапки и ми беше доста интересно какво правят децата там.Искам да развивам детето си, имам времето, желанието и средствата да го направя. И на двама ни ни е приятно да сме там заедно и чакаме всяка седмица с нетърпение.
КиндиРу ми дава знания като майка, които използвам вкъщи с детето и разнообразявам ежедневието  му.
А на него – забавление, среща с деца на неговата възраст и нещо много важно социализация.

Цветелина Асенова-Георгиева

 

 

Научих за КиндиРу от социалните мрежи.Посещаваме КиндиРу от както Борис е на 4 месеца и не сме прекъсвали. Академията не учи само децата ни, а и самите нас – родителите. Причините, поради които посещаваме уроците са много. Детето ги посещава с огромно желание. Чрез забавни игри и всеотдайност учителят (Диана) успява да стимулира интелектуалното, емоционалното и физическото състояние в нашите деца.
В академията развиваме потенциала на децата ни. Тя дава увереност на мен като родител и на моето дете.

Сигурна съм като майка, че ползите за Борис са много и надграждащи личността му.

Всички майки сме на едно и също мнение и сме мотивирани да ходим там с децата си – да ги развиваме като личности! Личности, готови за реалния сблъсък с живота!

Очаквайте съвсем скоро и интервю с Диана Минкова – педагог в русенската академия КиндиРу!

Leave a comment

Запишете се за безплатен бюлетин

Ако нашият сайт ви харесва, тук можете да се абонирате за новини и интересна информация.


Благодарим ви! Николета и Никола

X