Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Доста време в град Русе не съществуваше солна стая. Дори аз, като млад родител, не знаех за какво точно е полезна и как действа върху организма на децата ни. Смята се, че наситеният със солни частици въздух помага на организма да се пребори с някои заболявания и успокоява много други хронични такива. Освен за деца, солните стаи се препоръчват и за възрастни.

Цялото семейство заедно с Алек посещаваме профилактично в момента солна стая „Galaxy“. Алек често си тръгва оттам със сълзи, защото вътре обстановката е различна и наподобява Космоса. Често сутрин се събужда с думите: „Мамо, солна стая!“. Освен да играе с разнообразните играчки и диша!

Вече 1 година солна стая „Galaxy“ е в нашия роден град и за този период са я посетили над 4334 доволни деца.

Николета: Кога едно дете може да започне да посещава Солна стая „Galaxy“ и как може да се забавлява в нея?

Солна стая „Galaxy“: Халотерапията е напълно безопасна и изключително полезна за деца над 6 месечна възраст. Така че, ако сте решили да се подложите на подобна терапия, можете спокойно да вземете малчуганите със себе си. При децата се наблюдава по-бързо подобряване на здравословното състояние, по-лесно прочистване на дихателните пътища и значително намаляване на респираторните заболявания. Халотерапията не крие никакви странични ефекти или опасност за здравето на децата и бебетата. Всъщност тялото на малчуганите реагира на солната терапия много по-бързо, отколкото организмът на възрастните. Вашите деца ще се насладят на играта в голям „пясъчник“, защото подът в нашите солни стаи е насипан със „завидно“ количество хималайска сол (едно от средствата за поддържане на антибактериална и стерилна среда в помещенията) и куп детски играчки, слушайки весели детски песни. И вместо да ги умолявате, те с нетърпение ще чакат следващата среща с нас.

Клиничните изследвания показват, че частиците на солта могат да помогнат за лекуването и намаляването на дихателни възпаления; абсорбция на оток (подуване), причинено от течност в тъканите и може да помогне за отпушване на областта на бронхите.

Николета: Трябва ли да има проблем детето, за да започнат родителите да го водят?

Солна стая „Galaxy“: Солната стая се препоръчва не само за деца с проблеми, но и за напълно здрави деца, с цел засилване на имунитета и предпазване на дихателните пътища.

Николета: Как действа солта върху организма на децата ни?

Солна стая „Galaxy“: Солна терапия е начин за подобряване на здравето като въздейства в три аспекта на  дихателни, кожни заболявания и психически разстройства чрез вдишване и излагането на тялото на сухи аерозоли в естествена солна стая.

Чрез модерна технология (халогенератор) в стаята се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. По време на процедурата в солната стая се разпрашават фини частици от 1-3 микр. специална фармацевтична медицинска сол. Благодарение на нейните свойства се постига желаният ефект. Тази терапия е способ за подобряване на здравето и начина на живот. При лекуването с халотерапия, солта, която се вдишва, има свойството да абсорбира по естествен начин течностите (слузта) от носа и от синусите като в същото време „изчиства“ дихателната система, защото солта е естествено антисептично средство с противовъзпалително и антибактериално действие. Един сеанс в солната стая  се равнява на 4 часа разходка в боровата гора или на морския бряг. Солните терапии са изключително полезни за бременните жени, поради активирането на лимфната система на организма. По този начин се изхвърля излишната вода, стабилизира се нервната система, поддържа се добро ниво на здравословното състояние в областта дихателните пътища! Очакваме всички бъдещи мами, за да се погрижим заедно за Вашето здраве!

Николета: Успехът в здравословното състояние на детето след колко посещения се постига и през кой сезон трябва да започне да я посещава?

Солна стая „Galaxy“: В солната стая сеанса за възрастни трае 40 мин., а за деца 20 мин.

В зависимост от възрастта на клиента и естеството на заболяването, зависят и броят на посещенията. Това трябва да бъде редовно и се повтаря за 10 процедури. Също така се препоръчва да се повтаря лечението 2-3 пъти годишно. Особено благоприятно е въздействието в началото на есенния сезон, за да се засили имунната защита на организма, да се предотвратят настинките и острите вирусни инфекции. При всеки е индивидуално и зависи от проблема. Важно е след направен курс да се провеждат и регулярни посещения, за поддържане на имунитета.

При първите няколко терапии дихателните пътища се пречистват, затова е възможно да има странични ефекти, като леко потичане на секрет, лека кашлица, това е сигнал, че солната терапия действа.

Играй и дишай
Играй и дишай

При деца:

  • За профилактика при деца се прилага курс с честота 2-3 сесии седмично в продължение на 3-4 седмици (10-20 сесии). Курсът може да се повтаря до 3 пъти в годината, като най-ефективни са преди есенно-зимния период и пролетта преди разпространение на полените от цъфтежа на растенията;
  • За стопиране на вирусни инфекции още при първите симптоми и в подкрепа на оздравителните процеси на дихателните пътища (след активната-заразна фаза на заболяването) се прилагат 2 до 5 ежедневни сесии или до отшумяване на симптомите. За деца сесиите трябва да са минимум през ден (през 48 часа);
  • Поддържаща терапия – 1 до 2 сесии в седмицата.

При възрастни:

  • За профилактика при възрастни се прилага курс с честота 2-3 сесии седмично в продължение на 3-5 седмици (10-20 сесии). Курсът може да се прилага до 4 пъти в годината, като най-ефективни са преди есенно-зимния период и пролетта преди разпространение на полените от цъфтежа на растенията;
  • За стопиране на вирусни инфекции още при първите симптоми и в подкрепа на оздравителните процеси на дихателните пътища (след активната-заразна фаза на заболяването) се прилагат около 5-10 ежедневни сесии или до отшумяване на симптомите;
  • Поддържаща терапия – 1 до 2 сесии в седмицата;
  • Важно е след направен курс да се провеждат и регулярни посещения, за поддържане на имунитета;
  • Солните терапии за възрастни се провеждат минимум през 24ч.

Николета: Предлагате вече нов вид терапия за възрастни, разкажете ни за нея.

Солна стая „Galaxy“: Вече предлагаме нова терапевтична програма в солна стая „Galaxy“ за възстановяване след прекарана коронавирусна инфекция. Използваме специална медицинска сол. Вдишаните частици сол с противовъзпалително и антибактериално действие поглъщат подуването на лигавицата, което покрива дихателните пътища, разширяват бронхите и увеличават потока от въздух като по този начин намаляват бронхоспазъма. След няколко сесии на халотерапия, пациентът ще може да диша по-добре, ще кашля и киха по-малко, няма да усеща липса на въздух и да разчита на лекарства и периодите на по-добро здраве ще се удължат.

Николета: Предвидили ли сте нещо ново за 2022 г. и какво?

Солна стая „Galaxy“: Планираме много нови неща за солната стая, но предпочитам да го оставя в тайна до момента на осъществяване. Нашите деца и клиенти ще бъдат приятно изненадани скоро!

Leave a comment

Запишете се за безплатен бюлетин

Ако нашият сайт ви харесва, тук можете да се абонирате за новини и интересна информация.


Благодарим ви! Николета и Никола

X