Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 февруари – Петльовден

„Любовта на майката не прави сина й по-зависим и плах; всъщност го прави по-силен и по-независим.“

Чери Фулър

 

Ти, която си на път да родиш или вече имаш прекрасен/и син/ове, трябва да знаеш:

  • Избрана си да получиш щастието да възпитаваш и отглеждаш син, които се превръща в мъж;
  • Бъди нежна, но и строга към сина си;
  • Да си майка на син не е даденост, а мисия; 
  • Сбъднала си мечтата на мъжа си да има малък син; 
  • Съдбата ти казва, че си смела, щом си мъжка майка;
  • Именно синът ти ще те научи на търпение.

И помнете: Връзката между майката и сина ѝ е специална!

Ето какво ни отговориха майките на синове на въпроса: „На какво те научи твоят син?“: 

Ето какво ни отговориха майките на синове на въпроса: „На какво те научи твоят син?“:

Ина Иванова:

Като майка на две момчета, бих казала, че основното на което ме научиха е търпение, търпение с главно “Т”, да изслушвам, разбирам и дъъълго обяснявам и най-дребните питания /понеже са много важни за любознателните/.. да преминавам през емоционалните бури, без особени сътресения.. да възпитавам, обучавам и отглеждам, колкото и трудно да е в някои моменти.

Научиха ме, че е важно да съхраня “детето в себе си”, като се радвам на мига и на най-малките неща, без да е необходимо винаги да бъда възрастна и зряла.

Научиха ме, че мога да направя всичко, което би направило тях щастливи /Списъкът е мноого дълъг: да бъда Бен Тен, Спайдърмен и т.н. Мен и Тен; да редя конструктори с миниатюрни частици до безкрай или поне до полунощ, защото Майсторите на Спинджицо са призовани на бой; преди лягане да “изсмуквам” лоши сънища и да “създавам” красиви; да превръщам банята в басейн, в който се бием с пълни с вода гумени ръкавички; да играя ролята на бисквитено чудовище и всякакви други забавни неща, които без моите прекрасни момчета не бих прозряла, че съществуват.

Всъщност, на толкова много ме научиха синовете ми, но най-вече на безусловната майчина любов и на това да принадлежиш към нещо по-голямо, а именно семейството.

Аделина Калинова: 

От както съм майка, моето дете ме научи на толкова много. Няма нищо по-прекрасно от това да дадеш живот, чувството е несравнимо; Научи ме, че истинската любов съществува, че мога да обичам някого, повече от себе си и че животът на детето ти е по-скъп от твоя собствен. Повечето неща, които са ме тревожили преди да стана майка са били „бели кахъри“. Макси ми показа, че въпреки трудните моменти, които човек изпитва в живота си, прегръдката и усмивката му лекуват всичко. Няма да пропусна и Търпението и спокойствие, на което ме научи, също и да забавям темповете и да не бързам, да се наслаждавам на всеки един момент с него

Научи ме, че това да бъдеш родител е съпътствано с това да растеж непрекъснато с него, да се учиш заедно с него.

Да бъдеш майка на момче, за мен това е, да си сигурна, че имаш най-силната и вярна мъжка любов! Да знаеш, че няма да си единствената жена в живота му, но ще си най-специалната – мама! На нас – мъжките майки, ни е даден  шансът да възпитаваме истински мъж – точно такъв, за какъвто ние някога сме мечтали и да се гордеем след време с него. Да бъдеш майка на момче, е да си любимата жена и идеал в едни очи за цял живот. Да си обичана и най-харесвана в мъжките очи на своя син завинаги!

София Владева:

София Владева: 

Бих казала, че се изисква адски много търпение, когато човек започва да отглежда дете. Цялото възпитание, това да ги учиш на всяко едно движение и действие от ежедневието, на което ние сме свикнали и не си даваме сметка. 

Нямам дъщеря и не мога да направя разлика между това да си майка на момче или на момиче, но с две момчета мога да кажа, че е много лесно от практическа гледна точка – дрехи, играчки, интереси.

Leave a comment

Запишете се за безплатен бюлетин

Ако нашият сайт ви харесва, тук можете да се абонирате за новини и интересна информация.


Благодарим ви! Николета и Никола

X